VESTI

20.10.2014.

ŠERPA - PEHAR U RUKAMA POBEDNIKA

U organizaciji Kulinarske federacije Srbije i Diplomatske asocijacije Srbije od 16. do 19. oktobra 2014. na Beogradskom sajmu održana je manifestacija Gastro fest - najveći gastronomski spektakl u regionu koji je objedinio četiri manifestacije: Balkan Culinary Cup, Big Master, Balkan Chilli Festival i EXPO.

Festival je okupio domaće i svetske majstore kuhinje svih generacija koji su svoje specijalitete pripremali upravo u našem posuđu, a osim toga najbolji u glavnih 10 kategorija su kao pehar dobili inox šerpu iz Metalca. U završnici Beogradskog Gastro festa formiran je nacionalni kulinarski tim Srbije koji će predstavljati našu zemlju na predstojećim međunarodnim gastro-takmičenjima.

 

03.09.2014.

ULAZAK NA JAPANSKO TRŽIŠTE

Po prvi put, od 3. do 5. septembra, naše posuđe je predstavljeno na japanskom tržištu na sajmu  „Tokio Gift Show“ na štandu od nekih 30 metara kvadratnih, a već od oktobra naši proizvodi će se posdredstvom japanskog partenra, firme Asahi Kinzoku iz Nagoje, naći na celom japanskom tržištu u specijalizovanim prodavnicama, robnim kućama, gift šopovima, internet prodavnicama...

U prvom kontejneru kupcu će biti isporučeno klasično posuđe u boji i dekoru koji je kreirala švedska dizajnerka angažovana od strane japanskog kupca. Za nas je posebno značajno što je japanski partner i na serigrafiji uz dizajnera, eksplicitnim „Made by Metalac“ naveo naš brend. Uz klasiku u prvoj isporuci naći će se i setovi iz linije Novum, kao i čajnici Takovo. Video link

 

25.05.2014.

NOVO IZ KOLEKCIJE mini m - „CARS“

 

Više od godinu dana mini m posuđe sa Disney likovima je prisutno na domaćem i na inostranim tržištima. Nakon Mickey i Minnie Mouse koji su prvi pokupili sve simpatije i mladih i starijih i, u drugoj polovini prošle godine plasirane su i Disney Princesses kojima su se obradovale devojčice. Krajem maja na tržište je plasirano i malo posuđe sa popularnim „Cars” likovima.

 

15.05.2014.

KULINARSKA ZVEZDA NARDA LOPES U METALCU

 

Polovinom maja u našu firmu stiglo je pismo sa potpisom Fox Life televizije i molbom da ugostimo ekipu Narde Lopes iz Argentine. Kad se ubrzo potom argentinska zvezda kulinarskih emisija pojavila u Metalcu sa sedmočlanom ekipom, postalo je jasno da njena poseta nije usputna.

Narda je za Latinsku Ameriku isto što i Džejmi Oliver za Evropu. Pošto je zaljubljena u emajlirano posuđe, obilazeći Balakan neizostavno je želela da snimi fabriku posuđa Metalac, koje je je već koristila. Rodila se i ideja o mogućoj saradnji.

Ova izuzetno simpatična 41-godišnja Argentinka, inače dobitnica brojnih svetskih kulinarskih i televizijskih nagrada, već četvrtu godinu snima kulinarske emisije širom sveta za kanal Fox Life, u kojoj predstavlja kulturu i kulinarske specifičnosti određenih regija. Tako je na red došao i Balkan, gde su posetili Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i na kraju Srbiju. Emisija sa Metalac posuđem će se najpre emitovati u Latinskoj Americi, zatim u SAD i kasnije u Evropi, što zajedno čini čak 19 zemalja.

 

10.04.2014.

NAGRADA „NAJBOLJE IZ SRBIJE“ METALAC POSUĐU

 

Za prestižno priznanje “Najbolje iz Srbije” u 2013. konkurisalo 175 brendova, 50% više nego prethodne. Priznanja su uručena 9. aprila u na 10. jubilarnoj svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u prisustvu potpredsednika Vlade Rasima Ljajića. Proglašena su 23 pobednika u različitim kategodijama, a najveće priznanje - decenijski korporativni brend pripalo je Metalcu, dok je za najbolji robni brend decenije proglašena je Bambijeva „Plazma“. Za izbor najboljih bile su presudne tri grupe kriterijuma: tržišno-finansijski kriterijumi, percepcija ispitanika i ocena stručnog žirija.

Priznanje najboljeg korporativnog brenda protekle decenije u Srbiji predsedniku Kompanije Metalac Dragoljubu Vukadinoviću uručio Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije istakavši da se promocijom najboiljih brendova jača nacionalni brend i jača slika Srbije u svetu.

Na istoj svečanosti u kategoriji trajna potrošna dobra, najboljim robnim brednom je proglašeno posuđe Metalac, a nagradu je primio Petrašin Jakovljević, generalni direktor Metalca a.d. Desetu, jubilarnu akciju “Najbolje iz Srbije” organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevnim ekonomskim listom “Privredni pregled”.

 

Kontaktirajte nas

Kneza Aleksandra 212, Gornji Milanovac, Srbija

Prodaja: +381 32 770 318, +381 32 770 324, +381 32 770 386
Izvoz: +381 32 770 301, +381 32 770 319, +381 32 770 389
Nabavka: +381 32 770 325, +381 32 770 388