VESTI

27.07.2015

EKSTERNI DIZNI AUDIT DONEO PRIZNANJE „ACHIEVEMENT AWARD“

Na proveri 338 stavki. Nije uočena nijedna značajna nepravilnost. Glavni kontrolor poručio da je „impresioniran dojmom o Kompaniji i svim direktorima, menadžerima i zaposlenicima”.

Svetska kompanija za inspekciju, testiranje i sertifikaciju proizvoda „Intertek“ uradila je eksternu reviziju za potrebe Diznija, po čijoj licenci Metalac posuđe radi asortimana za decu sa poznatim, zaštićenim likovima. Po standardima za ovakvu vrstu provere, eksterni proveravač je tokom dvodnevnog boravka 23. i 24. juna, prekontrolisao 338 aspekata. Na osnovu sprovedene socijalne revizije „Intertek“ je ocenio da su ispunjeni svi kriterijumi iz oblasti rada, plate i radnih sati, menadžmenta sistema, zdravlja, bezbednosti i zaštite okoline potrebni za dobijanje priznanja „Achievement Award“ koje je u Metalac posuđe stiglo krajem jula.

Tim povodom direktor Metalac posuđa, Aleksandar Marković izrazio je zadovoljstvo i istakao da je priznanje ujedno i obaveza za sve zaposlene da nastave još bolje i posvećenije da rade, tim pre što je „Intertek“ referentna kuća koja ovakva priznanja ne daje olako.

Na završnom sastanku glavni revizor je istakao da nije uočena nikakva nepravilnost, izrazio je zadovoljsto načinom na koji se obavlja celokupan poslovni proces, bez ijedne značajne primedbe. Zahvaljujući se na na toplom dočeku, kompletnoj podršci i kooperativnosti, timskom i prijateljskom odnosu, proveravač je otvoreno poručio da je „impresioniran dojmom o Kompaniji i svim direktorima, menadžerima i zaposlenicima”.

 

08.06.2015

OTVOREN KONKURS „NOVE USPOMENE“

U četvrtak 4. juna u 21h u Dizajn Hub-u Mikser Festivala u Savamali zvanično je najavljen i otvoren konkurs „Nove Uspomene“, sa ciljem redizajna naših kultnih modela klasičnih posuda za svakodnevnu upotrebu i njihov novi život u savremenom kontekstu. Konkurs je otvoren od 4. juna do 10. septembra 2015. godine.

U saradnji sa organizacijom Mikser House i Balkanskom dizajn mrežom došli smo na ideju da našim tradicionalnim komadima emajliranog posuđa udahnemo neku novu simboliku i poruke i zajedno stvorimo nove uspomene za mlade generacije.

Pozivamo sve zainteresovane dizajnere sa teritorije jugoistočne Evrope da svojim kreativnim rešenjma kroz savremen pristup komunikacijama predlože nove kolorne šeme – dekore na ponuđenim formama našeg posuđa kroz grafičke simbole, tekstualne ispise, paterne...

Stručni žiri čine idustrijski dizajneri Ivana Borovnjak i Nikola Radeljković iz Hrvatske, grafički dizajneri Slavimir Stojanović i Slobodan Jovanović Coba iz Srbije, predstavnici Metalca i Mikser House-a.

Za prva tri nagrađena rada, pored materijalnih nagrada, obezbedićemo i trodnevnu stručnu praksu u našoj fabrici posuđa u Gornjem Milanovcu, izlaganje setova na sajmu „Ambiente“ u Frankfurtu u februaru 2016. godine, izlaganje na izložbi „Nove Uspomene“ u Mikser House-u u oktobru 2015. i na Mikser Festivalu u junu 2016. godine.

Učesnici mogu biti individualni autori ili grupa autora i svaki aplikant može prijaviti više radova.

Za više informacija o učešću i pravilima konkursa kliknite ovde.

 

02.04.2015

JOŠ JEDNO PRIZNANJE BRENDU METALAC POSUĐE

- Ma koliko da smo se navikli na ovakva priznaja, uvek je iznova važno da potrošači  potvrde jesmo li na pravom putu - rekao je Generalni direktor Petrašin Jakovljević, primajući treći put priznanje „Moj izbor“. U najužoj konkurenciji u kategoriji „Sve za kuću“ među prva tri, osim posuđa bili Gorenje frižideri i Metalac bojleri, a ispred Alfe-Plam Vranje, šporeta Smederevac i dr. I sve isključivo glasovima potrošača.

U orgаnizаciji udruženjа „Mojа Srbijа“ i Privredne komore Beogrаdа, u Svečаnoj sаli Skupštine grаdа, prvog dana marta, po peti put su dodeljenа priznаnjа „Moj izbor“ zа nаjbolje domаće proizvode i brendove po mišljenju potrošаčа. U kampanji „Srbija ima kvalitet“ Metalac posuđe je ponovo imalo najviše glasova u kategoriji „Sve za kuću“. Nagradu je primio generalni direktor Petrašin Jakovljević koji je tom prilikom rekao da je potvrda potrošača uvek iznova važna, kao i da ovakve akcije podstiču razmišljanje i aktivnost na razvijanju brendova, ali izoštravaju i percepciju potrošača u Srbiji. Na dodeli priznanja prisutnimа su se obrаtili dr Vlаdimir Mаrinković, potpredsednik Nаrodne skupštine Republike Srbije; Žarko Malinović, zamenik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije; Andrejа Mlаdenović, zаmenik grаdonаčelnikа Beogrаdа; Svetozаr Krstić, izvršni direktor Privredne komore Beogrаdа; kao i Milаn Ristić, predsednik udruženjа „Mojа Srbijа“.

Ove godine, isključivo nа osnovu mišljenjа potrošаčа, u konkurenciji je bilo 195 domаćih proizvodа i brendovа. Istrаživаnje je obuhvаtilo 2.010 ispitаnikа u četrnаest grаdovа Srbije. Osim devetnаest priznаnjа zа brendove koji su u svojim kаtegorijаmа ostvаrili nаjbolje rezultаte, dodeljene su i zlаtne medаlje zа nаjomiljeniji domаći proizvod i zа nаjomiljenijeg domаćeg proizvođаčа. Apsolutni pobednik je Plazma keks, a među nаgrаđenim proizvodimа i kompаnijаmа nаšli su se Imlek, Zlatiborac, Knjaz Miloš, Dijamant ulje, konfekcijа Mona, Simpo nameštaj, Banca Intesa, MTS Telekom Srbija.../p>

 

11.02.2015

METALAC POSUĐE DOBITNIK PRIZNANJA TOP SERBIAN BRANDS ZA 2014. GODINU

Na osnovu glasova građana Srbije, Metalac posuđe je dobitnik prestižnog priznanja „Top Serbian Brands“ za 2014. godinu.U organizaciji portala www.bestofserbia.rs i časopisa „Top Serbian Brands“, objavljeni su najbolji brendovi u 56 kategorija. Metalac posuđe je ovo priznanje ponelo u kategoriji najbolji robni brend - roba trajne potrošnje. Pobednici za 2014. godinu izabrani su na osnovu glasova građana Srbije i nezavisnog istraživanja tržišta u kome su glavni kriterijumi poznatost brenda, vrhunski kvalitet, zadovoljstvo potrošača, odličnost i poslovni rezultati. Pored Metalac posuđa, kao pobednici u različitim katerogijama našli su se Plazma keks (Bambi), Jelen pivo (Apatinska pivara), NIS, Delhaize, Samsung, Fiat, Novak Đoković...

 

02.02.2015

U SUSRET 33. NASTUPU NA AMBIENTE SAJMU U FRANKFURTU

Od 13. do 17. februara 2015. tradicionalno ćemo po 33. put izložiti svoje proizvode na sajmu „Ambiente“ u Frakfurtu, na štandu 3.0H73. Sajam u Frankfurtu je izuzetno važan za Metalac posuđe kao dobar pokazatelj onoga što možemo očekivati u predstojećem periodu. Kao i svake godine, potrudili smo se da kupcima ponudimo respektabilnu postavku više od 40 linija posuđa i očekujemo da će interesovanje biti na zavidnom nivou. Sve poštovane partnere pozivamo da odvoje vreme i posete nas, a istovremeno ih pozivamo i na koktel zabavu koju ćemo organizovati 14. februara u 16:30h.

 

30.01.2015

Prvo priznanje za @MetalacAD twitter nalog

Priznanja pobednicima na tradicionalnom godišnjem izboru najboljih srpskih sajtova po izboru redakcije PC Press uručena su na svečanom skupu održanom 29. januara 2015. u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Izbor pedeset najboljih domaćih sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od početka razvoja interneta u Srbiji.

Na ovogodišnjem, 18. po redu izboru, pored sajtova odabrani su i najbolji nastupi na društvenim mrežama, kao i najbolje mobilne aplikacije. Metalac posuđe je u kategoriji društvenih mreža dobilo priznanje za izuzetan nastup twitter naloga @MetalacAD na ovoj društvenoj mreži. U obrazloženju PC Press-a između ostalog navodi se da bi malo ko pomislio da brend kao što je naš može da izazove toliko pozitivnih komentara, budući da se ipak radi o relativno uskoj potrošačkoj kategoriji kao što je posuđe, ali da je nama to ipak pošlo za rukom. Prisutnima su se obratili gospodin Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press i Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a, kao i dobitnici priznanja. Ispred Metalac posuđa, priznanje je preuzeo direktor Aleksandar Marković.

 

15.01.2015

PUNA DVORANA APLAUDIRALA METALČEVIM BEBAMA

Iz Fondacije Metalac prvorođene bebe dobile po 500 evra, drugorođene po 1.000, a trećerođene po 2.000 evra. Čestitke uručio generalni direktor Metalca i predsednik Fondacije Petrašin Jakovljević. Na tribinama bilo skoro 900 dece za koje smo spremili predstavu i novogodišnje paketiće.

Za tradicionalnu svečanost, posvećenu deci i posebno Metalčevim bebama rođenim u 2014. godini, poslednje subote decembra bila je rezervisana po prvi put sportska hala „Breza“. I to cela. Kako i ne bi kad je na tribinama bilo skoro 900 dece sa roditeljima, a na crvenom tepihu posred terena 44 bebe u zagrljaju svojih roditelja. Sa 26 dečaka i 18 devojčica protekla godina je bila jedna od rodnijih otkako je 2006. osnovana Fondacija Metalac. Za ovih 9 godina rođeno je 360 dece koja su od Metalca nagrađena sa po 500 do 4.000 evra, zavisno od toga koje je dete po redu u porodici. Glavni cilj i jeste podsticanje mladih da zasnivaju i proširuju svoje porodice.

U 2014. prvo dete dobilo je 20 parova, u isto toliko porodica stiglo je drugo dete, a u dve treće. Rođene su i jedne bliznakinje koje su u svojoj porodici drugo i treće dete.

Poklon čestitke roditeljima novorođenih beba uručio je generalni direktor i predsednik Fondacije, Petrašin Jakovljević.

Metalčevi Sindikati su se kao i obično postarali da sva deca naših radnika do dvanaest godina starosti dobiju poklon paketiće. Tako su, nakon predstave za decu „Šape u snegu“ u izvođenju Kulturnog centra Gornji Milanovac, čak četiri Deda Mraza imala pune ruke posla.

Novogodišnje paketiće iz Metalca dobili su i štićenici KSS, Crvenog krsta, Dečje odeljenje bolnice i porodilište.

 

Kontaktirajte nas

Kneza Aleksandra 212, Gornji Milanovac, Srbija

Prodaja: +381 32 770 318, +381 32 770 324, +381 32 770 386
Izvoz: +381 32 770 301, +381 32 770 319, +381 32 770 389
Nabavka: +381 32 770 325, +381 32 770 388