VESTI

20.06.2016

KITCHEN TV - Kada ukusi progovore

KITCHEN TV

U prisustvu brojnih novinara prošle nedelje je zvanično najavljen početak rada novog kanala posvećenog kulinarstvu - Kitchen TV, koji će pokrivati sve bivše jugoslovenske republike. Tim povodom, sredinom juna posetio nas je i Nenag Gladić, poznatiji kao Lepi Brka iz emisije Gastronomad. Gladić je odabrao posuđe u kojem će pripremati majstori kulinarstva iz regiona.

Početak snimanja novog TV serijala o kuvanju, u kome će se prvi put pred kamerama zajedno naći najpoznatiji srpski TV kuvar - Lepi Brka i legenda ovog posla Stevo Karapandža, počinje 22. juna, a emitovanje novih emisija od septembra.

15.06.2016

METALAC NAGRAĐEN 2 PUTA U 24 SATA

METALAC NAGRAĐEN 2 PUTA U 24 SATA

Posuđe Metalac okitilo se najpre 13. juna u hotelu Metropol nagradom "Superbrends Srbija", a nepunih 20 sati kasnije, direktoru fabrike Aleksandru Markoviću uručena je i nagrada "Moj izbor" u Skupštini grada Beograda – obe u kategoriji koja se odnosi na opremu za kuću. Zanimljivo je da je u oba proglašenja u najuži izbor ušao i mladji brat Metalac-Bojler. Za 16 članova žirija na čelu sa predsednikom ITM grupe Toplicom Spasojevićem, najvažniji kriterijumi za dobijanje statusa "Superbrend Srbija" bili su – prepoznatljivost i ugled, dugogodišnja doslednost i pouzdanost i korporativna odgovornost, odnosno odgovorno poslovanje. Za nagradu "Moj izbor" u organizaciji udruženja "Moja Srbija" i Privredne komore Beograda, presudili su glasovi više od 2000 potrošača, anketiranih licem u lice u Maxi objektima širom Srbije.

Nagradu "Moj izbor" dodelio je Svetozar krstić, izvršni direktor PKBG, a nagradu "Corporate Superbrends Serbia" Dr Jasmina Knežević, vlasnik privatne opšte bolnice Bel Medic. Od svih nagrada koje je tokom proteklih godina dobijao, nama je mnogo važnija potvrda da i posle skoro šest decenija ime Metalac predstavlja najveću vrednost palete proizvoda koji se u više miliona jedinica plasiraju na tržišta širom sveta. Kako je svojevremno o tome reako Dejan Šapić, autor publikacije "Volim brend-živim brend", od Metalca, kao krovnog brenda oni crpe snagu i ugled, koji je dosledno uspeo da izgradi. Pritom je iznenadjujuća razigranost ovog brenda, pod kojim je danas najveći broj Metalčevih preduzeća, proizvoda i prodajnih objekata i zadivljujući način kojim se svi proizvodi i usluge oslanjaju jedni na druge, a posebno na najjači i najstariji brend – Metalac posuđe.

26.04.2016

STUDIJA POTVRDILA ZDRAVSTVENU SUPERIORNOST

STUDIJA POTVRDILA ZDRAVSTVENU SUPERIORNOST EMAJLIRANOG POSUĐA

Ispitivanja su potvrdila da emajlirano posuđe za čuvanje hrane, Metalac, proizvedeno od materijala koji ne otpuštaju sastojke štetne po zdravlje ima visok kvalitet; izmerene vrednosti sadržaja jona teških metala, kao i ukupne migracije jona, su ispod vrednosti propisanih Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti opšte upotrebe koji se mogu stavljati u promet, Službeni list SFRJ 26/83. i zahtevima EU propisa koji se odnose na kvalitet ove vrste posuđa.

Korišćenjem emajliranih posuda za čuvanje hrane ne postoji rizik od bilo kakvih štetnih posledica po zdravlje ljudi ili životnu sredinu – najvažniji je zaklučak istraživačkog tima kojim je rukovodila Dr Ljubinka Rajaković, profesor Analitičke hemije, na Katedri za analitičku hemiju i kontrolu kvaliteta Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na temu “Studija o kvalitetu emajliranog posuđa Metalac za čuvanje hrane”.

Studiju o kvalitetu - pdf dokumenat možete preuzeti sa sledećeg linka.

14.04.2016

NAKON KONKURSA I POSETA METALCU

Dobitnici nagrada i članovi žirija - konkursa Nove uspomene

U Metalcu su sredinom aprila boravili Maja Lalić, kreativni direktor Mikser Hausa i jedan od osnivača regionalne mreže Balkan Design Network, Jelena Matić, vanredni profesor na Univerzitetu u Beogradu i član žirija na prošlogodišnjem konkursu Nove uspomene, zatim dobitnica specijalnih nagrada Jelena Bošković i Ana Ćuzović, kao i hrvatski dizajner tekstila Marko Petrić.

Iako nije bilo moguće okupiti sve dobitnike nagrada i članove žirija konkursa Nove uspomene, ova poseta je na obostrano zadovoljstvo poslužila bližem upoznavanju procesa u proizvodnji posuđa, kao i Metalčeve fabrike za proizvodnju kompozitnih Granmatrix ploča za opremanje enterijera, za šta se potrudila brojna Metalčeva ekipa. U novom izložbenom prostoru Metalca gosti su još jednom imali priliku da vide sve nagradjene radove, a dan je zabeležen fotoaparatom Marije Piroški,čije fotografije objavljujemo i ovom prilikom.

21.03.2016

METALAC U MEDIJIMA U HRVATSKOJ

Kulinarstvo je 'in', a oni imaju dobar nos za biznis

Paralelno sa rastom broja fanova na hrvatskoj fb stranici Metalac posuđa, sve su zanimljivije i objave na portalima koji se bave kuvanjem, zdravom sihranom, prodajom posuđa i slično. Tako se nedavno na portalu Poslovni dnevnik pajavio izuzetno zanimljiv tekst sa naslovom Kulinarstvo je 'in', a oni imaju dobar nos za biznis u kome se kaže: Da je kulinarstvo itekako 'in' ne dokazuje samo stalni porast kulinarskih showova, emisija i knjiga, već i uspon brendova koji svoj uspjeh vežu upravo za gastronomiju i njezinu popularizaciju. Sol i papar, Lonci & Poklopci i Metalac primjeri su tvrtki koje uspješno osvajaju srca kupaca pa tako i ovo tržište u usponu.

Opširnije na POSLOVNI.HR

 

26.02.2016

DTL U POSETI METALCU UOČI NOVE VELIKE AKCIJE SA POSUĐEM METALAC

SHOWROOM METALAC

Posle izuzetno uspešne akcije „Sakupljaj markice za tufnice“, vlasnici i direktori svih 14 članica domaćeg trgovinskog lanca DTL boravili su u Kompaniji Metalac u Gornjem Milanovcu. Povod je bila nova akcija – od 1. marta 2016. godine, takođe sa velikim očekivanjima. Ovoga puta posredstvom više od 500 objekata lanac DTL svojim potrošačima nudi liniju non-stick posudja Granit line. Zato je susret bio dobra prilika za obilazak fabrike posuđa i demonstraciju svih prednosti nove linije proizvoda – kako drugačije nego pripremom ukusnog zalogaja. Za to su se u novom izložbenom prostoru Metalca postarali kuvari dok su gosti degustirali biftek sa povrćem i, naravno, palačinke.

Inače, sledeći praksu da sednice svojih najviših organa održavaju u gradovima u kojima su sedišta članica, ovom prilikom je u Poslovnom centru Kompanije Metalac održana prva ovogodiđšnja redovna skupština osnivača DTL kao i Komercijalni odbor. Podsećamo i trgovačko preduzeće Metalac Proleter je član DTL-a.

 

02.02.2016

INOVATIVNO NA ŠTANDU METALCA U FRANKFURTU

AMBIENTE 2016

I ovogodišnji najveći sajam robe široke potrošnje “Ambiente” u Frankfurtu biće važan ogađaj za fabriku posuđa Metalac. Od 12. Do 16. Februara na štandu Metalca biće izloženo emajlirano, inox I aluminijumsko posuđe, sa više od 20 novih dekora, kojima će se predstaviti tradicionalnim partnerima i potencijalno novim kupcima. I tako je skoro 25 godina koliko Metalac nastupa na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji najdirektnije se mereći sa svetskom konkurencoijom.

Poseban kutak će ove godine biti posvećen izložbi nagradjenih rešenja sa nedavno završenog regionalnog konkursa “Nove uspomene” koji je sproveden u saradnji sa Balkanskom dizajn mrežom. Uzorke originalnog posuđa nagradjenih autora, koji su 26. januara prvi put predstavljeni na na otvaranju izložbe “Nove uspomene” u Mikser Hausu u Beogradu – sada će moći da vide i posetioci Sajma “Ambiente”.

Samo 3 nedelje nakon Frankfurta, Metalac će već od do 5. do 8. marta, najnoviju modele posuđa predstaviti I na u okviru slične sajamske manifestacije u Čikagu pod nazivom "International home+housewares show”.

 

25.01.2016

“NOVE USPOMENE” PREDSTAVLJENE U MIKSER HOUSE-U

NAGRADE ZA REDIZAJN POSUĐA METALAC

Regionalni konkurs “Nove uspomene/new memories”, koji su u saradanji sa Metalcem raspisali Mikser organizacija i Balkanska dizajn mreža / Balkan Design Network kulminirao je u sinoć, 23. Januara, otvaranjem izložbe u Mikser Hous-u. Prva nagrada i prvi uzorci posuđa uručeni su Nini Čačković, arhitektici, rodom iz BIH, koji živi i radi u Ilinoisu, za rad ONETWOTHREE. Sve nagradjene radove Metalac će predstaviti na sajmu Ambiente u Frankfurtu sredinom februara. Autore pobedničkih rešenja očekuje i učešće u Dizajn zoni Mikser festivala 2016.godine

U galeriji Mikser Housa, sinoć je predstavljeno oko 50 od ukupno 240 radova, prispelih iz desetak zemalja na regionalnom konkursu “New memories”. Prikazani su i prvi osvojeni uzorci većine nagrađenih autora, kojima su uručene nagrade. Prva nagrada je primila Nina Čačković autorka iz BIH, koja živi i radi u Sad; druga nagradu je dobio STUDIOLAV iz Londona za autorsko rešenje GRAPHITECTURE, a treću jelena Bošković iz Beograda, za rad BIRDY NAM NAM. Osim toga uručena su specijalna priznanja za idejna rešenja autorima: Teja Kleč iz Slovenije, Ozani ursić iz Hrvatske, Dženanu hajroviću iz Srbije i Ani Ćuzović iz Srbije. Posetioci mogli da vide kako izgledaju proizvodi koje se Metalac potrudio da osvoji kako zbog ove izložbe tako i zbog nastupa nasajmu u Frankfurtu.

Nagrade su dodeljene u prisustvu skoro svih članova stručnog žirija koji su činili Slavimir Stojanović (grafički dizajner, Srbija), Ivana Borovnjak (industrijski dizajner, Hrvatska), Nikola Radeljković (industrjski dizajner, Hrvatska), Slobodan Jovanović Coba (grafički dizajner, Srbija), Jelena Matić (industrijski dizajner, profesorka Šumarskog fakulteta), kao i stručni timovi Miksera i Metalca. Događaju su osim dobitnika nagrada prisustvovali brojni gosti, a Metalčev tim su predvodili predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović i generalni direktor Metalca Petrašin Jakovljević.

Prisutnima su pozdravili arhitekta Maja Lalić - kreativni direktor Mikser hausa; Aleksandar Marković - direktor fabrike posuđa Metalac i Nadica vujić Mitrović, direktor marketinga Metalca. Svi su se složili da je konkurs bio veoma uspešan i raširio puteve povezivanja kreativnog i realnog sektora, u ovo slučaju dizajnera iz regiona i proizvođača posuđa - što i jeste jedan od ciljeva Balkanse dizajn mreže.

Autore pobedničkih rešenja očekuje i učešće u Dizajn zoni Mikser festivala 2016.godine. Izložba “New memories” traje do 6. Februara.

 

Kontaktirajte nas

Kneza Aleksandra 212, Gornji Milanovac, Srbija

Prodaja: +381 32 770 318, +381 32 770 324, +381 32 770 386
Izvoz: +381 32 770 301, +381 32 770 319, +381 32 770 389
Nabavka: +381 32 770 325, +381 32 770 388